Cafenele cu pisici

Standard

O nouă lege japoneză interzice proprietarilor de cafenele cu pisici să mai lase animalele după ora 20.00 alături de clienți. Legea va intra în vigoare de la 1 iunie, iar proprietarii vor fi amendați dacă nu o vor respecta. Reprezentanții guvernului transmit că legea urmărește și închiderea pet-shop-urilor care erau deschise până-n noapte târziu. În acestea, animalele sunt ținute în cuști mici, unde au lumină artificială tot timpul.

Toată lumea știe că pisicile sunt foarte fericite seara. Deci, nu înțeleg de ce autoritățile ignoră asta. Este foarte ciudat”, spune Hiromi Kawase, un proprietar de cafenea. Mai mult, Kawase crede că-i vor fi afectate încasările, chiar dacă înainte închidea la 22.00, pentru că majoritateta clienților veneau seara, după ce ieșeau de la serviciu.

Mai mult, și clienții cafenelelor sunt nemulțumiți. „Dacă nu pot vedea pisicile, atunci nu voi mai veni”, mărturisește un client care vine cel puțin de două ori pe săptămână să-și bea cafeaua alături de animăluțe. „Este un loc minunat, te calmează și nu mai ești stresat după o zi de lucru”, spune alt pasionat de cafea.

Cafenele de acest tip din Japonia sunt populare printre iubitorii de pisici care nu-și permit să țină un animal în casă. Vizitatorii care vin la cafenea pot pentru 12 dolari să se joace timp de o oră cu pisicile, în timp ce o cafea costă în jur de 4 dolari.

Reclame

5 gânduri despre &8222;Cafenele cu pisici&8221;

  1. foarte interesant. nu stiam ca exista cafenele cu pisici. si nu inteleg de ce pisicile trebuie inchise dupa ora 20… poate pentru a nu fi stresate excesiv de catre clienti?

  2. cartim

    In Germania, de exemplu , te poti duce in orice restaurant cu cainele sau pisoiul dupa tine (depinde ce posezi), fara sa fie ceca specific „pisici” sau „caini”…in fiecare restaurant sau magazin se ofera patrupedului apa si dupa caz , chiar bobite…

    Ca exista cafenele speciale asta e altceva 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s